Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Streetball!!! Άθλημα ή τρόπος ζωής?

Μια παλιά μπασκέτα με σκισμένα δίχτυα, μια λαστιχένια πορτοκαλί μπάλα και πάθος. Αυτά είναι τα συστατικά του streetball!!!
Το streetball έκανε την εμφάνισή του στην Ελλάδα πολύ δυναμικά μετά το Eurobasket του '87, όταν όλοι ξεχύθηκαν σαν άλλοι Γκάληδες και Γιαννάκηδες στις μπασκέτες της γειτονιάς κι αναβίωναν τα τελευταία 4 δευτερόλεπτα του τελικού Hellas-USSR που πάντα έληγε 103-101!!!
Με μεγάλη ευχαρίστηση παρατηρώ ότι όλη εκείνη η γενιά του Eurobasket επισκέπτεται συχνά τις ίδιες μπασκέτες κι αναβιώνει "επικές" στιγμές. Αντίπαλοι ή και συμπαίκτες είναι άγνωστοι, συνήθως, κι εχουν σαν πρότυπα, όχι τον Γκάλη και τον Γιαννάκη, αλλά τον Παπαλουκά και τον Διαμαντίδη.
Τι το ιδιαίτερο έχει αλήθεια αυτή η ανοργάνωτη μορφή του μπάσκετ;;;
Άγραφοι κανόνες, ιδιαίτερο ενδυματικό στυλ, ευρηματικά παρατσούκλια και ομάδες που δημιουργούνται τυχαία 1 λεπτό πριν την έναρξη του "μονού". Μια απο τις λίγες μορφές αθλητισμού που διατηρεί τον αγνό χαρακτήρα της κι η παρακίνηση προέρχεται απο την χαρά της άσκησης. Στην κατηγορία αυτή δεν συγκαταλέγονται οι γνωστοί-άγνωστοι τσαμπουκάδες που εκτονώνουν τον ανδρισμό τους σε κάθε ευκαιρία για διεκδίκηση της μπάλας.
Για να ασχοληθεί κανείς με το streetball, αρκεί να εντοπίσει τη μπασκέτα της γειτονιάς του, να φορέσει τα αθλητικά του παπούτσια (δυστυχώς όχι πια strike αλλα nike's ή and1) και να ζήσει τα δικά του 4 τελευταία δευτερόλεπτα...

1 σχόλιο:

  1. ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΕ.ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΡΟΜΑΝΤΙΚΑ.Ο ΒΑΡΥΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΗΛΘΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΟΧΗ ΟΙ ΧΩΡΙΚΟΙ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΚΑΙΝΕ ΞΥΛΑ (ΠΟΥ ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΡΟΙΟΝ ΛΑΘΡΑΙΑΣ ΥΛΟΤΟΜΙΑΣ ΒΛ.DASOLOGOI.GR).ME TO ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΜΙΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΕΦΕΥΡΕΣΗΣ (ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ) ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΙΚΤΩΝ (6+) ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑ STREETBALL.
    ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ)ΤΟ ΦΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΡΗΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ ΠΕΡΙΠΟΥ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΓΗΠΕΔΑΚΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΤΖΑΜΠΟ,ΙΣΑ ΙΣΑ ΚΛΕΒΕΙ ΜΙΑ ΙΚΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΠΛΗΣΙΟ ΧΩΡΟ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΙΚΟΥ ΜΕΓΑΘΗΡΙΟΥ. ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΑΝΑΠΤΥΣΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΣΙΤΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΟΙ ΦΤΩΧΟΔΙΑΒΟΛΟΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ 1/1/2011 ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΚΑΙΝΕ ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΑΒΑΝΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ.ΕΤΣΙ ΟΙ ΛΑΤΡΕΙΣ ΑΝΑΖΗΤΑΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ.
    ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΚΕΝΗ ΘΕΣΗ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΚΟΙΤΑΝ ΝΟΣΤΑΛΓΙΚΑ ΚΑΙ ΘΥΜΟΥΝΤΕ ΕΝΑΝ ΑΡΙΘΜΟ (ΠΕΝΤΕ).
    ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΔΗΜΗΤΡΗ..........ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ....ΣΥΝΕΧΙΣΕ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή